Punica granatum Russian 26 – Termő gránátalma

Russian 26 fajta granátalma jelenleg nincs készleten. Azért hagytam fent hogy az információt elolvashasd.

Russian 26: 90 dkg-os termése nagyon finom édes, fagytűrése nagyon jó 1 kg gyümölcsből 4 dl ivólé készíthető. Héja repedésre nem hajlamos.

Attila: 80 dkg-os termése finom, itthoni ültetvényből származó fajta.

Azeri: 70 dkg-os, édes, ízletes

Káros anyagoktól mentes értékes élelmiszereket is termelnél a díszkerted mellett ?

A növényt nem csak a finom gyümölcse miatt ajánlom. A gránátalmafák gyönyörű, élénk narancspiros, hosszan tartó virágzásukkal díszítik a kertedet. A legjobb egészségügyi hatás érdekében ezt az antioxidánsban gazdag szuper élelmiszert friss, teljesen érett termésből a legjobb megszerezni, amit otthon nevelsz magadnak. 

Régebb óta fontolgatod hogy  legyen-e saját fája a  családnak?  Szeretnél még éveket elvesztegetni arra hogy tanakodsz? Finom ízek, gazdag aromák. Olyan egészséges hogy receptre kellene felírni. Bő terméseiből adhatsz a rokonaidnak is. Az otthonodba hozza a mediterrán kertek hangulatát. Saját termő fáid alatt hűsölhetsz. Olyan mintha nyaralnál.

Beérik-e a gránátalma hazánkban ? Beérik minden évben tökéletesen. Szeptember után a birs, naspolya, alma, szőlő és körte után csak a mediterrán jellegű gyümölcsritkaságokról szüretelhetünk. Élet a szabadban annak aki a növények és a kertészkedés szerelmese. A felmelegedő klímának van előnyös vonzata is. A szabadban többet lehetünk. A hosszabb vegetációs idő kedvező kertjeink művelésére, granátalmát is nagy biztonsággal termeszthetünk az ország melegebb régióiban. Ezért kínálok permetezés mentesen nevelhető finom ízű mediterrán  jellegű gyümölcstermő növényeket   (kivi, datolyaszilva, füge, kínai datolya ) szaktanácsadással. Megosztom veled azt a tudást, amire éppen szükséged van, ha te is gyönyörködhess a fán lógó sok meseszép termésekben minden ősszel.

Miből tudod meg hogy mikor lesz kész a gránátalma a szedésére? 

A termés a növekedés során kezdetben zöld, az éréshez közeledve először sárgás, majd részben vagy teljesen pirosas színt vesz fel, de ez fajtától függ. Amikor a granátalma teljesen érett, a héja fajtától függően lehet tűzpiros, sárgás-rózsaszín, krémszínű, vöröses-narancs, liláspiros, bordó, mélyvörös.  Amikor a gyümölcs elkezd hasadni, készen áll a betakarításra! Nem mindegyik hasad. Vannak hasadós fajták amik az érés előtti csapadékosabb időjárás miatt repednek. A gránátalma alakja éréskor változik. A magok fejlődésével a tökéletesen kerek formáról sokszögletűbbre változhat, de van amelyik gömbölyű mard teljes érettségben is. A gyümölcs héja fényes megjelenésről tompább vagy szemcsésebb textúrájúvá változik. Az érett gyümölcsök szárát könnyű leszedni.

Mennyi időráfordítást kíván meg a siker? Mennyit kell dolgoznod azért hogy nálad is teremjen ez a szépséges fa? A formula nagyon egyszerű. Kidolgoztam a számodra. Csak követned kell.  Ez nem munka. Kellemes időtöltés.

Mikor akarod ezt az eredményt elérni? Kezdd el még ma hogy ne maradj le a következő ültetési szezonról !

Gyere el hozzám és nézd meg élőben hogy milyen gyönyörű gyümölcsöket hoznak azok a bokrok amiket egy éve telepítettem. Azok közül a cserepes példányok közül ültettem három faját, amit eladásra is kínálok nektek szaktanácsadással együtt.

Ne félj új dolgokat csinálni!  Adj teret a változásnak. Nem tudsz rajta veszíteni.

A tőlem vásárolt gránátalma csemeték mellé elkészítettem neked a termesztéséhez szükséges minden részletre és körülményre kiterjedő  teljes útmutatót.

YouTube
Instagram