Punica granatum – Termő fajta gránátalma fajták

Termő gránatalma régi gyümölcsfáid helyett amik már alig élnek a forró, száraz nyarainkban.
Ami eddig megmaradt, az idén teljesen kiszáradt? Itt az idő, hogy lecseréld őket strapabíróbb, szárazságtűrő mediterrán fákra!

Az édes fajtáknál  mint a Mollar de Els, Hicaz, Fina Tendral, Güleyse , Acco, Mangus a  citromsavtartalom maximum 1%, az édes-savas fajtáknál 1,5 és 2% közötti. Ilyen az Üzbég, Veles és a Parfianca, Quaim  Anor, Azari, Kazake, Russian 26, Salavatski, Gyüdi bíbor.  Ezek szerepelnek a kínálatomban amit friss fogyasztásra nevelhetsz.

Az érési idő fajtánként más. Itthoni körülmények között legkorábban Acco és a Parfianca, Mangus,   érik szept. közepén. Utána körülbelül három héttel  Üzbég, Veles, Güleyse, Russian, Gyüdi bíbor, Kazke, Salavatski, Russian  26-os. Október közepétől Wonderful, Fina Tendral, Hicaz, Mollar de Els, Emereicus novemberig.

„Nem kísérletezek, tudom, mi működik!”

Sokan kérdezik, miért épp mediterrán jellegű gyümölcsfákat árulok az Abéliáskert faiskolában. A válasz egyszerű: mert itt a talaj és az éghajlat olyan, amilyet ezek a növények imádnak! Nem árulok zsákbamacskát – csak olyan növényeket, amik bizonyítottan jól érzik magukat nálunk!

Magyarország déli és védett fekvésű területein a mediterrán gyümölcsfák sikeresen termeszthetők, főként a hosszú, meleg nyárnak, az enyhe teleknek és a megfelelő talajviszonyoknak köszönhetően. A megfelelő fajtaválasztás és a fagyvédelem kulcsfontosságú a biztos terméshozam érdekében.

YouTube
Instagram