Carya illinoiensis – Pekándió fajták

Eladó pekándió csemete egy és kettő éves magonc termesztőedényes még tavalyi áron rendelhető. Javaslom hogy a itt a megrendelőlap kitöltésével foglald le a terméket. Ha megérkeznek a csemeték akkor aki foglal az biztosan el tudja vinni a faiskolából, vagy postázom neki augusztus 12-től.

1 lit. 30/40/50 cm 5500 Ft Pawnee, Kansa, Lakota, Mandan, Creek és Excel fajta pekándió fa akció! 4 db-tól 4900 Ft/db

4500 Ft/db a csemete ára ha a vásárlás eléri a 8 db-ot és azt személyesen Szegedi telephelyemről Ön viszi el. Ennél nagyobb mennyiségre egyedi egyedi árajánlatot adok. A vételár csökkenhet akár 3900 Ft-ig is.

Akció! Aki pekándió fát vásárol, az maximum ugyanannyi darab indián banánfa (papau, pawpaw) vételárából darabonként 1000 Ft kedvezményt kap.

A csemeték most is biztonsággal ültethetők öntözhető területre. Töltse ki a itt a megrendelést elkötelezettség nélkül és felveszem Önnel a kapcsolatot, vagy hívjon telefonon. Vagy személyesen eljön a termékért Szegedre, vagy feladom postai csomagban egy napos kézbesítéssel utánvételes fizetéssel. Ha csomagküldeményként szeretne hozzájutni a pekándiókhoz, legyen kedves megadni az Ön telefonszámán és e-mail címén kívül a postázási címet, irányítószámot, átvevő nevét is és azt, hogy mennyi darab növényt kér. Rövid határidőn belül biztonságosan becsomagolom a növényt és küldöm. 2-8 db növény postaköltsége 3000-3500 Ft, Ft, 10-20 db növény feladási díja 4000 Ft lesz körülbelül.

A biztonságos terméshez elengedhetetlen hogy legalább kettő fát ültessen a kertbe!

Egy pekándió önmagában nagy valószínűség szerint nem vagy alig fog termést hozni. Homokos területen át kell gondolni a telepítését, öntözést biztosítani, mert a pekándió csemete és az idősebb fa is egész életében víz és tápanyag igényes.

Öntermékeny pekándió létezik? A ‘Pawnee’ pekándió részben önbeporzó képessége révén képes egy bizonyos mértékű önbeporzásra az átfedési időszak alatt, amely általában 2-3 nap. Ennek ellenére a legjobb terméseredmények elérése érdekében célszerű más, különböző virágzási időszakú pekándiófajtákkal együtt ültetni.

Ha kettő csemetét venne, ezek azok, amik kölcsönösen porozzák egymást: Kansa-Pawnee, Lakota-Pawnee, Lakota-Mandan.

Ha három fát venne, akkor a követekező vairációkat ajánlom: Kansa-Pawnee-Lakota, vagy Mandan-Lakota-Pawnee,

Ha négy fa megy egy kertbe, akkor lehet mind a négyből egy-egy darabot vegyen: Lakota, Kansa, Pawnee, Mandan

YouTube
Instagram