Atlasz és himalájai cédrusok

5 lit. cserepes 100/120 cm-es 5900 Ft és 5490 Ft-os áron készletről azonnal elvihető

Vigyél a kertedbe időtálló eleganciát! A cédrusok magas alakjukkal tökéletes választás, ha díszes és tartós növényt keresel. Jöjj el, nézd meg és vidd haza az új kedvenced! 🌿 Saját kertemben is él több példány. Azért kaphattak helyet, mert impozáns megjelenésűek, rendkívül szárazságtűrők is igen hosszú életűek. Akár 1000 évig is elélhetnek.

A sok vizet annyira rosszul tűrik, hogy rövid idejű túlöntözés esetén is kipusztulnak. Nekem a saját káromon kellett megtanulni hogy mennyire nagyon kevés vizet adjak nekik. Pár példányt, közöttük egy 6 m-est is sikerült kiöntöznöm ezelőtt 15 évvel. Pótoltam a hiányokat, és nagyon odafigyelek rájuk, úgyhogy mostanára több példány is szépen díszlik nálam.

A himalájai cédrus (Cedrus deodara) és az atlasz cédrus (Cedrus atlantica) gyökérzete mélyen hatol le a talajba, ami hozzájárul szárazságtűrésükhöz és stabilitásukhoz. A gyökerek folyamatosan mélyebbre hatolnak, hogy hozzáférjenek a vízhez és stabil támaszt nyújtsanak a fáknak. Akár 2-4 méteres mélységbe is lehatolhat, különösen akkor, ha a talaj megfelelően lazán szerkezetű és jó vízelvezetésű.

A hosszan tartó száraz időszakokat is elviselik, így kiváló szárazságtűrő fajnak számítanak.A laza, jó vízelvezetésű talajokat részesítik előnyben, de tűri az agyagos, homokos és meszes vagy agyagos talajokat is.

YouTube
Instagram