Weigela ’Bristol Ruby’ – Rózsalonc

Termesztőedényes rózsalonc fajták 1990 Ft/db készletről azonnal elvihető.

Kevés gondozást igénylő cserje. Virágzik tavasszal, és ősszel is van még egy másodvirágzása. Napon és félárnyékban is jól érzi magát. 2-3 m magas szoliter virágzó díszcserje. Egy szenzációs fajta, de ma már nem annyira divatos mint 10-20 évvel ezelőtt. Akkoriban szinte minden virágoskertbe vittek legalább egy fajtáját. Igazán igénytelen, alig kell törődni vele, igen hosszú életű.

Az évi egy visszametszésen kívül amit virágzás után kell megtennünk szinte nem is kell vele foglalkoznunk. Alacsony vagy középmagas sövénynek is pompás. Sajnos kiszorították a külföldi újdonságok, pedig ez a növény igazán passzol a mi éghajlatunkhoz, és nem ablakon kidobott pénz ha mellette döntünk. A sok idegen újdonsült jövevényekről ezt nem mondhatjuk el. Ha májusban nézelődtök azért még lehet látni az utcákon is. Látni fogjátok hogy milyen mostoha körülményeket is elviselnek, és mégis gazdagon virágoznak. Alig öntözik, nem metszik rendszeresen, letömörödik körülötte a talaj, nem kap semmi tápanyag utánpótlást, és mégis virul.

Tavaly lettem erre jobban figyelmes, amikor hírlevélben írtam a virágzásáról. Kerestem itt Szegeden virágos példányokat, idősebb töveket hogy láttatni tudjam a helyes és helytelen metszés eredményt. A rózsalonc fajták régebben a virágzó cserjesor alapvető építőkövei voltak. Az újonnan épült városrészekben nem is találtam semerre. Baktóban, és Újszeged ‘öregebb’ részein nagy örömömre csodaszép idős, dús, sokágú példányait fotózhattam teljes pompájukban.

.

YouTube
Instagram